O tau o koneteina a Vietnam e maualuga i le 10-30%

Punavai: Ofisa o le Tamaoaiga ma Pisinisi, Consulate General i Ho Chi Minh City

Na lipotia e le Vietnam's Commerce and Industry Daily ia Mati 13 o le tau o le suauu mama na faʻaauau pea ona siitia ia Fepuari ma Mati i lenei tausaga, ma faʻalavelave ai kamupani felauaiga ona o le gaosiga e le mafai ona toe faʻafoʻisia i tulaga muamua o le faʻamaʻi ma le maualuga o tau o mea e fai.

Mai le laueleele i le sami, ua sauni kamupani vaa e sii tau.O le ofisa autu o Sai Kung New Port ua fa'ailoa talu ai nei i laina fela'ua'i o le a fetu'una'i tau o auaunaga felauaiga i uta i uta ma vai i le va o Gila - Heep Fuk Port, Tong Nai Port ma le ICD fa'atatau.O le tau o le a siitia i le 10 i le 30 pasene mai le 2019. O tau fetuutuunai o le a amata faamamaluina ia Aperila 1.

O auala mai Tong Nai i Gilai, mo se faʻataʻitaʻiga, o le a siitia i le 10%.O le 40H' container (e tutusa ma le 40ft container) e ave le 3.05 miliona dong i luga o le eleele ma le 1.38 miliona dong i le vai.

O le laina mai IDC i Gilai New uafu faateleina le tele, e oo atu i le 30%, 40H 'tau pusa o le 1.2 miliona dong, 40 futu seti 1.5 miliona dong.E tusa ai ma le kamupani a Saigon Newport, o le suauu, uta ma le taulimaina o tau ua siitia uma i taulaga ma ICD.O le mea ua tupu, ua faamalosia le kamupani e sii tau e faatumauina ai le auaunaga.

O le maualuga o le tau o le suauu ua taula ai le tau o felauaiga, ua faigata ai i le toatele o le au faatau oloa faaulufale mai ma le au faatau atu i fafo, ae le gata i lea, ae le gata i lea, e le gata i lea, o le pisi i uafu aemaise lava i Amerika.E tusa ai ma le faʻasalalauga lata mai a le ONE Shipping, o tau o felauaiga i Europa (lea e tusa ma le $7,300 i le 20-futu container) o le a siitia i le $800- $1,000 mai Mati.

O le tele o kamupani fela'uaiga o lo'o fa'amoemoe e fa'aauau pea le si'itia o tau o le suauu i le va o le taimi nei ma le fa'ai'uga o le tausaga.O le mea lea, e le gata i le faia o feutagaiga mo le fetuunaiga o tau o uta, e tatau foi i le aufaioloa ona toe iloilo le faagasologa atoa o felauaiga a le kamupani ina ia faaitiitia le tau, ina ia le fesuisuiai tau o felauaiga e pei o le tau o le suauu mama.


Taimi meli: Mati-23-2022