O loʻo faʻatupulaia le tamaoaiga o Vietnam, ma o le auina atu i fafo o ie ma lavalava ua faʻateleina lona faʻamoemoe!

E tusa ai ma faʻamatalaga na tuʻuina atu i se taimi e leʻi leva atu, o le a tupu tele le tamaoaiga o le atunuʻu (GDP) a Vietnam i le 8.02% i le 2022. O lenei fua faʻatupulaia e le gata na maua ai se maualuga fou i Vietnam talu mai le 1997, ae faʻapea foʻi ma le televave o le tuputupu aʻe i totonu o le 40 pito i luga o le lalolagi. i le 2022. Anapogi.

Na fa'ailoa mai e le to'atele o tagata su'esu'e, e mafua lea tulaga ona o le malosi o le fa'atauina atu i fafo ma pisinisi fa'atau oloa i totonu o le atunu'u.A fua i faʻamaumauga na tuʻuina mai e le General Statistics Office o Vietnam, o le a oʻo atu le aofaʻi o oloa faʻatau atu a Vietnam i le US $ 371.85 piliona (tusa ma le RMB 2.6 miliona) i le 2022, o se faʻaopoopoga o le 10.6%, ae o le a faʻateleina pisinisi faʻatau oloa i le 19.8%.

O mea na ausia e sili atu ona "mataʻutia" i le 2022 pe a feagai le tamaoaiga o le lalolagi ma luitau.I le vaaiga a le aufaipisinisi a Saina ia na afaina muamua i le faamai, sa i ai foi le popolega faapea "Vietnam o le a suia Saina e avea ma isi fale gaosi oloa i le lalolagi".

O pisinisi ie ma seevae a Vietnam o loʻo faʻamoemoe e ausia le US $ 108 piliona i faʻatau atu i fafo i le 2030

Hanoi, VNA - E tusa ai ma le taʻiala o le "Tulaʻau Atinaʻe Atinaʻe Ie ma seevae i le 2030 ma le Outlook i le 2035", mai le 2021 i le 2030, o le a taumafai le pisinisi ie ma seevae a Vietnam mo se fua faatatau o le tuputupu aʻe faaletausaga o le 6.8% -7%, ma o le tau fa'atau atu o le a o'o atu ile 108 piliona tala Amerika ile 2030.

I le 2022, o le aofaʻi o oloa auina atu i fafo o le ie, lavalava ma seevae a Vietnam o le a oʻo atu i le US $ 71 piliona, o le maualuga maualuga i le talafaasolopito.

Faatasi ai ma i latou, o oloa auina atu i fafo o ie ma lavalava a Vietnam na oo atu i le US$44 piliona, o se siitaga i lea tausaga ma lea tausaga e 8.8%;O seevae ma ato lima na auina atu i fafo na ausia le US $ 27 piliona, o se siitaga i lea tausaga ma lea tausaga e 30%.

O le Vietnam Textile Association ma le Vietnam Leather, Footwear and Handbag Association na taʻua e faapea o le pisinisi ie, lavalava ma seevae a Vietnam e iai se tulaga patino i le maketi o le lalolagi.Ua manumalo Vietnam i le faʻatuatuaga a tagata faʻaulufale mai fafo e ui lava i le paʻu o le lalolagi ma le faʻaitiitia o poloaiga.

 

I le 2023, ua fa'ailoa mai e le pisinisi ie ma lavalava a Vietnam se fa'amoemoe o le aofa'i o le fa'atau atu i fafo o le US$46 piliona i le US$47 piliona i le 2023, ma o le a taumafai le alamanuia seevae e ausia le aofa'i o le auina atu i fafo o le US$27 piliona i le US$28 piliona.

Avanoa mo Vietnam e faʻapipiʻi loloto i totonu o le lalolagi sapalai filifili

E ui lava o kamupani faʻatau atu a Vietnamese o le a matua aʻafia i le tau o le tau i le faaiuga o le 2022, fai mai tagata atamamai ua naʻo se faigata le tumau.O pisinisi ma alamanuia o loʻo i ai fuafuaga tau atinaʻe gafataulimaina o le a maua le avanoa e faʻapipiʻi loloto ai i totonu o le sapalai o le lalolagi mo se taimi umi.

Fai mai Mr. Chen Phu Lhu, sui faatonu o le Ho Chi Minh City Trade and Investment Promotion Center (ITPC), o loo valoia o le a faaauau pea faigata o le tamaoaiga o le lalolagi ma fefaatauaiga i le lalolagi seia oo i le amataga o le 2023, ma le tuputupu ae o oloa auina atu i fafo a Vietnam. o le a faʻalagolago i le tau o le tamaoaiga o atunuʻu tetele, faʻamaʻi puipuia faʻamaʻi ma le tele o oloa auina atu i fafo.Le tamaoaiga o le maketi.Ae o se avanoa fou foi lea mo pisinisi auina atu i fafo a Vietnam e siitia ai ma faaauau pea ona faatumauina le tuputupu ae o oloa auina atu i fafo.

E mafai e pisinisi a Vietnamese ona fiafia i le fa'aitiitiga o le tau ma fa'amanuiaga fa'apitoa o maliega tau fefa'ataua'iga eseese (FTAs) ua uma ona sainia, aemaise o le tupulaga fou o feagaiga tau fefa'ataua'iga.

I le isi itu, o le tulaga lelei ma le taʻutaʻua o oloa auina atu i fafo a Vietnam ua faasolosolo malie ona faʻamaonia, aemaise o faʻatoʻaga, vaomatua ma vai, ie, seevae, telefoni feʻaveaʻi ma mea faʻaoga, oloa faʻaeletoroni ma isi oloa e faʻatatau mo se vaega tele o le auina atu i fafo. fausaga.

O le fausaga o oloa auina atu i fafo a Vietnam ua suia foi mai le auina atu i fafo o mea mataʻutia i le auina atu i fafo o oloa gaosi loloto ma oloa gaosi ma gaosiga maualuga.E tatau i pisinisi e auina atu i fafo ona faoa lea avanoa e faalautele ai maketi i fafo ma siitia ai le tau o oloa auina atu i fafo.

Alex Tatsis, Pule Sili o le Vaega o le Tamaoaiga a le US Consulate General i Ho Chi Minh City, na ia faailoa mai o Vietnam o le lona sefulu sili lea o paaga fefaʻatauaʻiga a le US i le lalolagi ma o se mea taua i le sapalai o mea e manaʻomia mo le tamaoaiga o Amerika. .

Na fa'amamafaina e Alex Tassis e fa'apea, i le lumana'i, o le Iunaite Setete o lo'o tu'uina atu fa'apitoa i le teufaafaigaluegaina o tupe e fesoasoani ai ia Vietnam e fa'amalosia lana matafaioi i le fa'asoaina o le lalolagi.


Taimi meli: Feb-09-2023